Tuesday, December 8, 2009

Al-Aqsa Ku BersamamuJKK PENGKALAN RINTING HULUR SUMBANGAN
Monday, February 9, 2009Penduduk dan JKK Pengkalan Rinting Johor Bahru bersama UMNO Cawangan Pengkalan Merin dan Pengkalan Rinting telah berjaya menganjurkan program solat hajat dan majlis penyerahan sumbangan Tabung Kemanusiaan Aman Palestin pada 1 Februari 2009. Majlis dihadiri oleh YB Dato' Osman Sapian (ADUN Kempas) dan Prof Madya Dr Mohd Zin Kandar (Aman Palestin Sekretariat Negeri Johor). Majlis dimulai dengan ucapan Pengerusi sambutan, Sdr Abu Bakar Abdullah (Ketua Cawangan UMNO Pengkalan Merin) dengan menjelaskan usaha murni mengadakan tabung kutipan Dana Kemanusiaan Palestin dikalangan penduduk dan peniaga di kawasan ini.
Dr Mohd Zin menyampaikan ceramah ringkas berhubung dengan perkembangan terkini di Gaza dan bagaimana Kezaliman Rejim Zionis Israel yang tidak berperi kemanusiaan semenjak 60 tahun lalu berterusan menzalimi dan mengusir penduduk Islam yang sah dibumi Palestin. Meletupkan rumah-rumah orang palestin bersama penghuninya, merampas tanah dan ladang serta pembunuhan dan pengusiran penduduk palestin dengan pelbagai tindakan kejam adalah ciri-ciri kebinatangan dan tidak bertamadun dan perlu di fahami oleh kita semua. Oleh itu seluruh dunia bangun menunjukkan protes terhadap regim Israel, baik di barat mahupun di timur.
YB Dato' Osman Sapian pula dalam ucapannya menegaskan akan sifat-sifat kesombongan dan keangkuhan Zionis Yahudi yang hanya pentingkan bangsanya sendiri dan tidak mengindahkan kesengsaraan orang lain. "Oleh itu dari dahulu hingga sekarang, rakyat Palestin terus menentang regim Yahudi dan kita sebagai umat Islam dan manusia yang waras mesti menyokongan perjuangan rakyat Palestin untuk membebaskan diri dan tanah mereka dari cengkaman penjajah" ujar YB Dato' Osman.
Setelah penyerahan sijil-sijil kepada para penderma, majlis kemuncak ialah penyerahan sumbangan penduduk oleh YB Dato' Osman Sapian kepada wakil Aman Palestin dengan disaksikan para pemimpin masyarakat dan penduduk sekitarnya. Majlis solat hajat yang diimamkan oleh Imam2 Masjid Ungku Tun Aminah, Ustaz Khairul Nizam Yahya mengakhiri majlis yang istimewa tersebut.

Nota:
Prof Madya Dr Mohd Zin Kandar kini tidak lagi bersama Aman Palestin, sebaliknya beliau kini bersama AQSA SYARIF BERHAD. Beliau boleh dihubungi di http://www.facebook.com/drzin2000?ref=tn_tnmn
___

IPTI Johor Buktikan Keperihatinan"SELAMATKAN PALESTIN" @IPTI: Naib YDP JPP, IPTI dan Pengarah IPTI menyerahkan sumbangan kepada PM Dr. Mohd. Zin (Aman Palestin)
Beberapa hari selepas Gazzah di ganyang tentera Zionis Israel selama 22 hari, Institut Pendidikan Guru Malaysia kampus IPTI, JB mengadakan acara kemuncak Program Selamatkan Palestin pada 26 Muharram 1430H/23 Januari lalu, alhamdulillah.
Penceramah undangan daripada Aman Palestin, Sekretariat Johor, Prof. Madya Dr. Mohd. Zin Kandar telah menyampaikan fakta-fakta sejarah dan semasa serta motivasi dengan sokongan klip video, gambar dan karikatur. Saya kira "convincing" dan menarik tumpuan audien yang terdiri daripada pelbagai kaum dan agama.
Sebelum itu, saya telah mengadakan 2 kali perbincangan dengan Pengarah IPTI, Tn. Hj. Mohd. Said Hasran untuk mendapatkan pandangan dan kelulusan. Beliau memberi sokongan padu termasuk beberapa aktiviti sampingan yang dikemukakan oleh Biro Kerohanian JK Perwakilan Pelajar untuk menyemarakkan lagi kesedaran dan semangat para bakal guru dan semua warga IPTI. Lanjutan daripada itu, pada 19 Januari dijalankan pelancaran Tabung Keprihatinan Palestin.
Aktiviti-aktiviti lain sepanjang tempoh daripada 19hb hingga 23hb;
- pungutan tanda tangan & ucapan semangat kepada rakyat Palestin,
- kutipan derma, sejumlah RM7,o05 disalurkan melalui Aman Palestin,
- membuka booth maklumat Palestin,
- tayangan video "The Iron Wall".
Duhai warga Gazzah khasnya dan Palestin amnya, sesungguhnya kami sedar bahawa apa yang kami lakukan ini hanyalah sekelumit jika dibandingkan dengan penderitaan dan pengorbananmu, umpama langit dan bumi. Walau apapun, semoga Allah terima sebagai amal solih dan moga jadi jawapan di hadapan Allah kelak.


Nota:
Prof Madya Dr Mohd Zin Kandar kini tidak lagi bersama Aman Palestin, sebaliknya beliau kini bersama AQSA SYARIF BERHAD. Beliau boleh dihubungi di http://www.facebook.com/drzin2000?ref=tn_tnmn


KARNIVAL SELAMATKAN GAZA DI BENUT BERJALAN LANCARAlhamdulillah, Karnival anjuran bersama UMNO Zon Permatang, Penduduk Kg Permatang Palas dengan kerjasama AMAN PALESTIN Sekretariat Johor telah berjalan dengan lancar pada 8 Jan 2009 di dataran Impian Kg Ptg Palas. Pelbagai aktiviti yang merangkumi sukan tradisional, acara pentas, acara kanak-kanak, acara remaja, konvoi Kelab Myvi, Kelab Motosikal berkuasa tinggi, Pameran, jualan, Solat hajat, tahlil dan Ceramah Tangisan Gaza telah berjaya dilaksanakan dengan jayanya dari pagi hingga tengah malam.

Antara tetamu yang turut hadir ialah YB Ahmad Maslan (Ahli Parlimen Pontian), YB Dato' Ir Hasni Hj Mohamad (ADUN Benut) dan Pengerusi Aman Palestin (AP) Sekretariat Johor iaitu Imam Ust. Akib Abdullah.

Selain pameran Aman Palestin dan jualan produk-produk AP mendapat sambutan yang menggalakkan. Kutipan dana tabung kemanusiaan Palestin telah dijalankan dikalangan penduduk oleh kampung-kampung yang berada di Zon Permatang mukim Benut. Sumbangan derma juga diterima dari orang ramai yang hadir serta melalui aktiviti khas Konvoi Kelab Myvi mengilingi Zon Permatang dan beberapa lokasi pilihan dengan diiringi petugas-petugas Aman Palestin Johor. Sokongan, komitmen, kerjasama dan kesungguhan penduduk-penduduk disemua peringkat umur yang dipimpin oleh Tn Hj Moit Saion (Ketua UMNO Kg Ptg Palas) dan En Mispan Sulaiman (Ketua Kampung Ptg Palas) benar-benar terserlah di dalam menjayakan aktiviti yang julung kali diadakan khusus sebagai menunjukkan rasa simpati terhadap penderitaan yang dilalui oleh saudara-saudara kita di Palestin khususnya di Gaza.

Pihak Aman Palestin merakamkan jutaan terima kasih dan tahniah kepada semua yang menyumbang tenaga, masa, fikiran dan kewangan sehingga dapat menjayakan Karnival Selamatkan Gaza tersebut.

1 comments:

 1. Doa selamat agar penyatuan orang melayu tidak longgar oleh dakyah orang-orang kafir dan DAP dan orang yang besekongkol dengan DAP.

  "Segala kepujian dan kesyukuran dipersembahkan ke hadhrat-Mu ya Allah di atas limpah rahmah perlindungan kepada kami sekalian dengan aman tenteram, sihat wal’afiat dan selamat sejahtera. Kami memohon kepada-Mu ya Allah semoga diperkukuhkan perpaduan, dipereratkan persaudaraan dan diperkuatkan keazaman, hasrat dan cita-cita agar sentiasa mendapat keredhaan-Mu ya Allah".

  "Kami juga memohon kasih sayang-Mu ya Allah agar jiwa dan kehidupan kami berada dalam aman di dunia agar kami dapat mengimarahkan bumi sepertimana yang Engkau perintahkan, maka daripada Engkaulah sahaja ya Allah kami memohon bantuan dan pertolongan".

  "Kami dengan segala rendah diri memohon agar Engkau kurniakan kami dan hamba-hamba-Mu sekalian dengan taufik dan hidayah, sentiasa di bawah pimpinan dan petunjuk-Mu ya Allah, mudah-mudahan segala usaha dan amal yang kami tunaikan akan mendapat sepenuh kejayaan dalam keredhaan dan restu-Mu di sepanjang zaman".

  "Berkatilah negara Malaysia ini dan rahmatilah di bawah perlindungan-Mu sekalian yang bersangkutan dengannya semoga mendapat pertunjuk dari-Mu ke jalan yang Engkau redhai serta dengan penuh kehormatan dan kesucian, di samping meninggikan syiar-Mu dalam semua bidang".

  "Peliharakanlah kami dan negara kami daripada segala bala bencana. Jauhkanlah kami sekalian daripada segala ancaman dan pengkhianatan. Bersihkanlah negara kami dari segala anasir jahat. Pandulah kami semua ke jalan yang benar, adil dan saksama dalam melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan.".

  "Kekalkanlah ya Allah kebenaran, keadilan, perpaduan, ketenteraman dan kemakmuran dalam negara bertuah ini".


  View Profile: Rantong
  Reply  UCAPAN SETINGGI-TINGGI TERIMA KASIH DAN TAHNIAH

  Karnival Selamatkan gaza Palestin yang dijalankan di Kg Permatang Palas Benut benar-benar menarik dan unik kerana beberapa individu utama telah merialisasikan keupayaan mereka di dalam merancang dan menggerakkan masyarakat setempat dengan berkesan. Aman Palestin Sekretariat Johor ingin merakamkan terima kasih khusus kepada Tn Hj Moit Saion, En Mispan Sulaiman, Tn Hj Nordin Suriff dan Cikgu Zulkarnain Lasiman. Pemerhati Aman Palestin sangat terharu di atas kesunguhan dan komitmen serta keupayaan mereka mengemblingkan tenaga dipelbagai lapisan masyarakat kampung dari peringkat kanak-kanak, remaja, pemuda/pemudi, kaum wanita dan golongan warga emas. Tahniah dan semoga keikhlasan tuan-puan diganjari ALlah dengan ganjaran yang berpanjangan.
  ______________

  Nota:
  Prof Madya Dr Mohd Zin Kandar kini tidak lagi bersama Aman Palestin, sebaliknya beliau kini bersama AQSA SYARIF BERHAD. Beliau boleh dihubungi di http://www.facebook.com/drzin2000?ref=tn_tnmn


  Sunday, February 15, 2009


  KARNIVAL SELAMATKAN GAZA DI BENUT BERJALAN LANCAR BHG 4


  Ekspressi anak-anak di dalam pertandingan mewarna dan melukis di Karnival telah dapat menilai bagai mana anak-anak yang terdedah dengan isu Gaza mempunyai semangat dan keperihatinan yang tinggi terhadap saudara mereka di Palestin. Pelbagai ekspressi dilahirkan oleh kanak-kanak yang menyertai pertandingan mewarna dan melukis. Semoga dengan itu tertanam perasaan simpati dan semangat juang anak-anak kita di dalam menentang kezaliman di mana jua.
  Pertandingan mewarna dan melukis disertai oleh anak-anak dari tadika dan sekolah berhampiran dan juga anak-anak yang datang dari Johor Bahru. Berikut adalah beberapa koleksi hasil warna dan lukisan anjuran Aman Palestin.

  Nota:
  Prof Madya Dr Mohd Zin Kandar kini tidak lagi bersama Aman Palestin, sebaliknya beliau kini bersama AQSA SYARIF BERHAD. Beliau boleh dihubungi di http://www.facebook.com/drzin2000?ref=tn_tnmn

  __________________


  Mahasiswa/i UTM Skudai Perihatin
  Tuesday, February 10, 200
  Selama hampir setengah bulan mulai awal bulan Feb 2009, gabungan beberapa persatuan dan kelab di UTM menganjurkan dan melancarkan kutipan Tabung Kemanusiaan Gaza Palestin. Kerjasama dari Pihak Aman Palestin Sekretariat Negeri Johor Darul Takzim diberikan dalam bentuk membekalkan bahan-bahan pameran, tabung kutipan, barang-barang jualan kepada warga UTM. Beberapa lokasi ditempatkan bagi menjalankan aktiviti diatas. Pelbagai bahan yang menjelaskan keadaan yang sedang berlaku di Gaza Palestin turut diedarkan bagi memberikan gambaran sebenar apa yang berlaku di Palestin. Keperihatinan dan rasa simpati jelas ditunjukkan oleh para pelajar yang menjayakan projek ini walaupun mereka sibuk dengan urusan kuliah, tutorial, ujian, kuiz dan sebagainya. Mereka benar-benar membuktikan bahawa pelajar Universiti hari ini masih memiliki nilai-nilai positif dan perihatin serta tidak semata-mata menjadi kutu buku di menara gading. Tahniah dan ikhlaskan amalan saudara/saudari demi membentuk jatidiri sejati. Turut berada di lokasi beberpa orang perunding & sukarelawan Aman Palestin bagi memberikan sokongan moral dan nasihat kepada mahasiswa/i yang bertugas.


  Nota:
  Prof Madya Dr Mohd Zin Kandar kini tidak lagi bersama Aman Palestin, sebaliknya beliau kini bersama AQSA SYARIF BERHAD. Beliau boleh dihubungi di http://www.facebook.com/drzin2000?ref=tn_tnmn
  _____________________________________________

  RANCANGAN AKTIVITI AMAN PALESTIN JOHOR  AMAN PALESTIN SEKRETARIAT JOHOR mendapat jemputan untuk menjalankan aktiviti bersama pelbagai institusi. Berikut adalah aktiviti yang sedang dan akan dijalankan Insya ALlah.

  1. 2-14/2/2009 - Program Kelab Gabungan Rakan Muda UTM Skudai.
  (Pameran, jualan dan majlis kemuncak pada 14 Feb 2009)

  2. 13/2/2009 - Pameran & Jualan di Fakulti ALam Bina UTM

  3. 14 - 16/2/2009 - Pesta Layang2 Antarabangsa, - Pameran dan Jualan

  4. (Tarikh akan ditentukan) : Karnival Selamatkan Gaza Palestin di Kompleks Angsana : Anjuran bersama YB Dato' Osman Hj. Sapian dan Peniaga-peniaga di Angsana.

  5. 20/2/2009 - Pameran dan Jualan Masjid Jamek Kota Tinggi, Solat Jumaat
  - Ceramah Palestin oleh Yg Bhg. PM Dr. Zin / Us. Akib - Maghrib

  6. 21/2/2009 - AP di SMA Mersing - Penceramah Yg Bhg. Imam Ustaz. Akib.

  7. 23/2 - 15/3/2009 - AP di Politeknik JB, P.Gudang - Ceramah / Jualan
  / Pameran / Kutipan.

  8. (Tarikh akan ditentukan) : Pameran, Jualan dan kutipan derma di Perpustakaan Awam Johor.

  9. (Tarikh akan ditentukan) : Ceramah, pameran dan jualan - PIBG Sek Men Keb Pt Betak Benut. Penceramah Y,Bhg PM Dr Mohd Zin Kandar.

  Nota:
  Prof Madya Dr Mohd Zin Kandar kini tidak lagi bersama Aman Palestin, sebaliknya beliau kini bersama AQSA SYARIF BERHAD. Beliau boleh dihubungi di http://www.facebook.com/drzin2000?ref=tn_tnmn  Wednesday, February 11, 2009


  MoU Aman Palestin Sekretariat Johor dengan Kelab MyVi Extreme

  Di atas dasar untuk bersynergi di dalam usaha menyebarluaskan maklumat berhubung isu Palestin kepada masyarakat khususnya di negeri Johor, Aman Palestin Sekretariat Negeri Johor Darul Takzim (APJ) bekerjasama kepada sesiapa jua yang bersedia membawa misi APJ. Kesediaan Kelab MyVi wilayah selatan untuk membawa misi mengumpul dana kemanusiaan Gaza Palestin, pihak APJ telah mempelawa Kelab MyVi untuk bekerjasama. Satu majlis ringkas di pelabat APJ telah diadakan dan MoU telah ditandatangani bersama.
  Majlis dihadiri oleh lebih kurang 20 ahli kelab MyVi dan didahului dengan ceramah ringkas oleh Perunding/Sukarelawan APJ PM Dr Mohd Zin Kandar. Tujuan sessi ini adalah bagi menjelaskan latar belakang AP dan Isu palestin bagi difahami oleh ahli-ahli kelab MyVi agar apabila mereka bergerak dalam masyarakat membawa makluamt AP, mereka pergi dengan maklumat dan kefahaman yang jelas berkaitan dengan isu yang sedang berlaku di Palestin khususnya di Gaza.
  Satu MoU ringkas di tandatangani oleh kedua-dua pihak dan pihak APJ membekalkan beberapa tabung, buletin dan maklumat kepada ahli-ahli Kelab MyVi. Dengan demikian, APJ akan dapat memantau individu dan pertubuhan yang membawa misi APJ dan menghindari dari perkara-perkara yang tidak diingini.

  Nota:
  Prof Madya Dr Mohd Zin Kandar kini tidak lagi bersama Aman Palestin, sebaliknya beliau kini bersama AQSA SYARIF BERHAD. Beliau boleh dihubungi di http://www.facebook.com/drzin2000?ref=tn_tnmn
  _____________________________________________________________  Saturday, February 14, 2009  Ekspressi Pelajar-pelajar Senibina UTM tentang Gaza

  Pada 13 Feb 2009, Persatuan Pelajar Senibina UTM telah mengadakan "Bazzar e-vo" yang bertemakan FREE GAZA di Fakulti Alam Bina. Menurut Mohd Amin Madhadzir(Pengarah Program dan Pengerusi biro kerohanian Kelab Senibina), Bazzar e-vo kali ini bermatlamat untuk mewujudkan rasa simpati dikalangan pelajar mengenai nasib yang menimpa penduduk Gaza. Antara aktiviti ialah jualan produk-produk Aman Palestin, ekspressi Gaza berupa lakaran dan lukisan mural, ekspressi "Anti war avatar" dan jualan makanan. Sumbangan derma juga diterima dari pelajar-pelajar yang hadir dan menyumbang dalam tabung Aman Palestin.


  Nota:
  Prof Madya Dr Mohd Zin Kandar kini tidak lagi bersama Aman Palestin, sebaliknya beliau kini bersama AQSA SYARIF BERHAD. Beliau boleh dihubungi di http://www.facebook.com/drzin2000?ref=tn_tnmn
  ________________________________________________________


  Saturday, March 7, 2009


  DARI KAMU UNTUK GAZA  Jumaat 6 Mac 2009, Kelab Thesis Tahun Akhir Senibina UTM telah berjaya menganjurkan program "Dari Kamu Untuk Gaza". Majlis terbahagi kepada dua segmen iaitu wakti pagi di Bilik Seminar Fakulti Alam Bina UTM dalam bentuk ceramah palestin dan pameran. Wakil Aman Palestin Imam Ustaz Mohd Akib dan PM Dr Mohd Zin memberikan ceramah dan dikuti dengan soal jawab. Beberapa persoalan penting diketengahkan para bakal arkitek yang hadir. Beberapa orang pensyarah Seni Bina juga turut hadir.
  Di sebelah malam pula di adakan majlis makan malam yang di adakan di bangunan Canselori UTM. Majlis dimulai dengan tayangan multimedia Palestin, Deklamasi Sajak, Ucapan Timbalan Dekan - Prof Dr Hamdan AHmad, Ucapan Wakil Aman Palestin Tn Hj Tahir Hamdan dan persempahan kesenian serta penyerahan cek kutipan dana kemanusiaan oleh Prof Hamdan kepada Th Hj Tahir. Majlis dihadiri oleh pelajar-pelajar dan kakitangan UTM. Teman Dari Kamu Untuk Gaza memberikan kesan yang mendalam kepada para hadirin bagaimana kesengsaraan rakyat Palestin dan simpati serta kebersamaan pelajar dan staf dalam negei dan luar negara yang berbilang kaum. Sdr Jack merupakan Pengerusi Program dan turut dibantu oleh Sdr Rofi dan pengemblengan tenaga padu dari pelajar-pelajar thesis tahun akhir senibina.  Nota:
  Prof Madya Dr Mohd Zin Kandar kini tidak lagi bersama Aman Palestin, sebaliknya beliau kini bersama AQSA SYARIF BERHAD. Beliau boleh dihubungi di http://www.facebook.com/drzin2000?ref=tn_tnmn_________________________________________________________


  Saturday, February 14, 2009


  Aman Palestin Johor dijemput bekerjasama dengan Perbadanan Perpustakaan


  Baru-baru ini pihak APJ telah dijemput ke Perbadanan Perpustakaan Awam Johor (PPAJ) bagi membincang kemukinan kerjasama pintar di antara Aman Palestin dan Perpustakaan tersebut di dalam menyebarluaskan makluamt berkaitan isu Palestin. Pertemuan selama lebih kurang 1 jam di antara pihak APJ dengan Pengarah PPAJ pada dasarnya membuahkan suatu kesepakatan yang positif. Sebagai sebuah badan yang berusaha untuk menyebarluaskan maklumat mengenai Palestin, tawaran PPAJ sememang tepat pada masanya. Projek jangka pendek merupakan cadangan agar pihak APJ mengadakan pameran di perpustakaan serta mengadakan beberapa siri ceramah Palestin di perpustakaan berkenaan. Projek jangka panjang merupakan cadangan mewujudkan Palestinian Corner di PPAJ. APJ diwakili oleh Pegawai Operasinya (Saudara Fauzi) dan Perunding APJ (PM Dr Mohd Zin), manakala pihak PPAJ diwakili oleh Pengarahnya (Ungku Hjh Noorakmal bt. Ungku Sulaiman) dan beberapa pegawai perpustakaan.

  _____________________________________

  Nota:
  Prof Madya Dr Mohd Zin Kandar kini tidak lagi bersama Aman Palestin, sebaliknya beliau kini bersama AQSA SYARIF BERHAD. Beliau boleh dihubungi di http://www.facebook.com/drzin2000?ref=tn_tnmn

  ______________________________________

  Sunday, March 8, 2009


  Yayasan Harmoni Lancar RM250,000.00 sasaran Untuk Aman Palestin


  Johor Bahru 7 Mac 2008 di the Zon Stulang Laut, satu majlis pelancaran pungutan dana oleh Yayasan Harmoni dengan kerjasama Atlan Holding, the Zon dan Aman Palestin telah berjaya dianjurkan. Majlis diserikan dengan kehadiran Pengarah Atlan Holding - General Dato Seri Panglima Azumi (Rtd), Pengurus Eksekutif Yayasan Harmoni - Tn Hj Adam Sani Abdullah, Pengerusi Aman Palestin Johor - Imam Ust. Mohd Akib Abdullah serta tetamu kehormat, sukarelawan AMan Palestin dan para pemberita.
  Melalui kutipan yang dijalankan syarikat-syarikat dalam rangkaian the Zon dan Atlan Holding serta Yayasan Harmoni sendiri bermula hari ini sehingga akhir bulan Mei 2009, sejumlah RM250,000 adalah menjadi sasaran dan menurut Pengurus Eksekutif Yayasan Harmoni, jumlah tersebut adalah peringkat pertama yang akan diserahkan kepada Aman Palestin sebagai sumbangan yayasan untuk menjayakan projek pembinaan Hospital Pakar di Gaza yang sedang diusahakan oleh Aman Palestin.
  Majlis di atas dipenuhi dengan tayangan multimedia yang menyentuh perasaan, ucapan wakil rakyat Palestin - Br. Muslim Abu Umar dan pamiran Aman Palestin di ruang legar the Zon yang akan terus berlangsung beberapa hari.
  Penglibatan badan korporat sebegini rupa, sesungguhnya adalah suatu yang sangat membanggakan dan Insya ALlah akan benar-benar ditunggu-tunggu oleh rakyat Palestin yang benar-benar sedang menunggu bantuan dari rakyat Malaysia.
  _______________________________

  Nota:
  Prof Madya Dr Mohd Zin Kandar kini tidak lagi bersama Aman Palestin, sebaliknya beliau kini bersama AQSA SYARIF BERHAD. Beliau boleh dihubungi di http://www.facebook.com/drzin2000?ref=tn_tnmn
Monday, February 9, 2009

Monday, February 9, 2009
No comments:

Post a Comment